Om Merkur

Merkur Film ble etablert i 1936. Selskapet var først et distribusjonsselskap men produserte senere kinofilm. Selskapet bygde etterhvert noen kinoer, produserte en del filmer og produserer i dag for det meste film for TV.

Selskapet har hatt mange kinosuksesser opp igjennom årene og eier i dag 34 egenproduserte spillefilmer bl.a. «Den forsvundne Pølsemaker», «Støv på Hjernen», «Lasse og Geir» og «Adjø Solidaritet». I 1995 ble Merkur Film overtatt av Petter Vennerød, en av Norges mest profilerte filmprodusenter, og selskapet ble i noen år kun involvert i co-produksjoner og bygging av multi-screens kinoer. Kvaliteten oppnådde oppmerksomhet i flere land.

Nå er utvikling og produksjon av film og serier igjen blitt selskapets kjerneområde. Møtet mellom kontinuitet, stabilitet og erfaring på den ene siden, og oppfinnsomhet og kreativitet på den andre, viser seg nok en gang å være en fordel for selskapets fremtidsplaner.

I 2014 produserte Merkur Film en dokumentarfilmserie for TV2 om unge mennesker født i feil kropp. Serien ble vist på riksdekkende norsk fjernsyn med enorm suksess både blant publikum og kritikere. Selskapet mottok TV-bransjens høyeste utmerkelse for beste Dokumentarserie/faktaprogram, Gullruten 2015. I 2016 ferdigstilte selskapet sesong nr. 2 av «Født i Feil Kropp». Samtidig nærmer selskapet seg avslutningen av en film på 90 min. om en vanekriminell og hans samboer.