Produksjoner

Merkur Film har de siste årene produsert både for TV-kanaler og kino. I 2015 vant vi Gullruten for "Beste dokumentarserie" med tv-serien "Født i Feil Kropp".


"Født i Feil Kropp" er en dokumentarserie på 6 episoder á 45 min. I serien blir vi kjent med 14 forskjellige mennesker, i ulike aldere og livssituasjoner. Men en ting har de til felles, de opplever å være født i en kropp som ikke samsvarer med deres opplevde kjønn. Noen av menneskene har allerede gjennomgått en kjønnskorrigerende behandling, andre er i prosessen for å bli seg selv fullt og helt. 

DVD: Pris kr. 199,- (Bestilling skjer via kontaktskjema eller kontakt oss).


Dokumentaren "Jakten på hukommelsen" er fortellingen om Øyvind som 27 år gammel rammes av amnesia retrograd, en spesiell form for hukommelsestap. Han våkner opp på et tog i Kina. Han husker ikke hvor han er på vei, hvem han selv er eller hvilket land han kommer fra. På jakt etter svar og oppklaring ønsker Øyvind å oppsøke de menneskene som først tok vare på ham i tiden etter hukommelsestapet. 

DVD: Pris kr. 59,- (Bestilling skjer via kontaktskjema eller kontakt oss).


"Mellomtiden" er en dokumentar hvor vi møter 3 ungdommer som konfronteres med fordommer forbundet med hvem de er.

DVD: Pris kr. 59,- (Bestilling skjer via kontaktskjema eller kontakt oss).


Tikopia er en isolert øy i Stillehavet. I 2003 ble øya rammet av den sterkeste syklonen som noen gang er målt. Ingen av de 1200 øyboerene døde, men alle hus og eiendeler ble revet bort. Vi følger høvdingen og hans kamp for å gjennoppbygge øya slik det var, og hvordan han kjemper mot den vestlige moderniseringen.

DVD: Pris kr. 59,- (Bestilling skjer via kontaktskjema eller kontakt oss).